Op de valreep valt de eerste sneeuw van 2014

None
Foto Anjo de Haan/ Hollandse Hoogte

Weiland in Saaxumhuizen, Groningen op Tweede Kerstdag. Voor zaterdag voorspelt het KNMI flinke sneeuwval in het midden en zuiden van het land. Verwacht wordt een sneeuwdek van enkele centimeters, in het zuidoosten vijf tot tien centimeter dik. In het noorden blijft het droog. Vanwege de verwachte sneeuwval heeft NS de dienstregeling aangepast en ongeveer de helft van alle treinen op drukke trajecten geschrapt. Treinen rijden elk half uur in plaats van elk kwartier. De kans op filevorming en vertraging door kapotte wissels of treinen neemt hierdoor af. Spoorbeheerder ProRail zet extra storingsploegen en hulplocomotieven in, NS zet extra personeel in. Op de wegen, met name richting wintersportgebieden, wordt ook veel overlast verwacht. In Zuid-België, Luxemburg en het noordoosten en oosten van Frankrijk zal veel sneeuw vallen. De ANWB geeft actuele informatie via Twitter: @ANWBeuropa. Schiphol verwacht annuleringen en vertragingen voor veel vluchten en adviseert reizigers te kijken op www.schiphol.nl.