Weer

None

De komende dagen wordt het koud. Middels een tijdelijk naar oost draaiende wind wordt winterse lucht aangevoerd. Het kan zelfs overdag onder het vriespunt blijven.

De grote onzekerheid betreft al dagenlang deze zaterdag en dat was gisteravond nog zo. De precieze koers van de langstrekkende depressie bepaalt namelijk waar sneeuw gaat vallen en hoeveel. Bij een zeer zuidelijke route is de sneeuw alleen voor België en Noord-Frankrijk. Waarschijnlijk valt een deel ook in het zuiden van Nederland. De oostelijke wind steekt daarbij op en kan het voor het gevoel vele graden kouder maken dan de thermometer aangeeft.

Vanavond en vannacht bepalen de hoeveelheid opklaringen de uiteindelijke afkoeling. Boven een sneeuwdek leiden wegvallende wind en heldere hemel gemakkelijk tot meerdere graden vorst, onder bewolking is het minder koud.

Zondag en de dagen daarna zien er rustig uit, onder invloed van een hogedrukgebied ten westen. De wind is aanlandig en zal vooral vlakbij zee de kou wat temperen. Verder landinwaarts is het amper een paar graden boven het vriespunt.