Van der Haar wint afgetekend

Veldrijder Lars van der Haar heeft op Tweede Kerstdag het crosspeloton zijn wil opgelegd in de wereldbekerwedstrijd van Heusden-Zolder. De Nederlands kampioen rondde een indrukwekkende solo met succes af. Zelfs een korte onderbreking door een afgelopen ketting bracht zijn zege niet in gevaar. De Belg Kevin Pauwels finishte op ruime afstand als tweede, Corné van Kessel werd derde. David van der Poel reed naar de zesde plaats. Van der Haar was in zijn element op het selectieve parcours, met stroken gras, zand, modder en heuvels. Hij demarreerde vroeg in de wedstrijd en bouwde gestaag aan een forse voorsprong. In de stand van de wereldbeker behoudt Pauwels de leiding. Bij de vrouwen boekte Marianne Vos haar eerste veldritzege van deze winter geboekt. De wereldkampioene moest tot het uiterste gaan om de concurrentie van het lijf te houden. De Tsjechische Katerina Nash finishte op luttele seconden als tweede. (ANP)