Tijd voor nieuwe medailles

None

Ze wegen bijna een pond per stuk, dus Nederlands beste schaatsster ooit (nee, niets op afdingen) kwam met 2,5 kilo aan originele molenstenen om haar nek uit Sotsji. Wat kan een mens nog ondernemen als je in de sport het allerhoogste hebt bereikt? Eric Heiden koos eieren voor zijn geld, leerde fietsen en reed de Tour de France van 1986.

Ireen Wüst (28) schaatst dit weekend eerst nog gewoon het NK allround. Al gloort er een geheel nieuwe toekomst, naar het voorbeeld van haar voormalige coach Gerard Kemkers, die nu voor FC Groningen werkt. Kijk de kalender er maar op na: begin maart wordt Wüst wereldkampioen allround. In Calgary, Canada. Precies. Het land waar drie maanden later het WK voetbal begint. Dat is het! Met de onvermoeibare stofzuiger Wüst op het middenveld gaat Nederland hoge ogen gooien. En als Oranje onverhoopt niet wint, heeft Ireen thuis genoeg schaatsmedailles liggen om haar teamgenoten toch een mooi souvenir te geven.

    • Arjen Fortuin