Rockband Kane stopt

Dinand Woesthoff van Kane in de stromende regen tijdens het Concert At Sea festival in 2013. Foto ANP / Paul Bergen

De Haagse rockband Kane houdt op te bestaan. Dat maakten zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen, de overgebleven bandleden, vandaag bekend op hun website. In een verklaring schrijft Kane:

“En ze leefden nog lang en gelukkig.
Zo eindigen de beste sprookjes en nu vanaf vandaag dus ook het onze. In een fantastisch avonturenboek, waarvan we zelf wel hadden verwacht dat het zou gaan gebeuren, maar nooit hadden kunnen vermoeden dat het zo groots zou zijn, zijn we op de laatste pagina aangekomen.”

Twitter avatar IAMDINAND Dinand Woesthoff Thnx everybody, it’s been quite a ride. Every end, a new beginning. Take care. D. https://t.co/rPlA9Lv8sT http://t.co/XAs0pWs41H

Haagse rockers

Kane werd opgericht in 1998. De band brak een jaar later door met het nummer Where do I go now?. De groep won in 2000, 2001 en 2004 een MTV Award. Vorig jaar nam de groep een pauze, maar die blijkt nu definitief. Woesthoff en Van Leeuwen:

“Nu een jaar verder, voelen we geen behoefte meer om een nieuw album op te nemen of nog live het podium op te gaan. We hebben gezegd wat we wilden zeggen, langer dan we hadden durven voorspellen.”

    • Carlijn Vis