Rel om Sony-film The Interview

None

Foto Sunshine Photo Los Angeles, 10 december 2014

Een beetje koeltjes, deze omhelzing van filmster-regisseur Angelina Jolie en Amy Pascal, topvrouw van Sony Pictures tijdens een netwerkontbijt van vakblad The Hollywood Reporter. Even tevoren was Pascals emailverkeer met filmproducer Scott Rudin uitgelekt, die Jolie een minimaal getalenteerd, verwend nest met een op hol geslagen ego noemde zonder dat Pascal dat tegensprak. Sony raakte in de problemen nadat hackersgroep Guardian of Peace, die volgens het Witte Huis in opdracht van Noord-Korea werkt, vanaf 22 november vele terabytes aan bedrijfsinformatie stal en harde schijven wiste. Pyongyang is woedend over de filmkomedie The Interview, waarin twee journalisten verstrikt raken in een CIA-plot om Kim Jong-Un te vermoorden. Half december besloot Sony, na nieuwe dreigementen, de film niet uit te brengen: weinig bioscopen durfden hem nog te vertonen.

    • Coen van Zwol