Regenval Maleisië eist levens

In Maleisië zijn minstens vijf mensen overleden en ruim 100.000 mensen ontheemd geraakt door de ergste overstromingen in tientallen jaren. Door het slechte weer en het hoge water is het moeilijk om mensen te bereiken en voedsel te vervoeren. De regering heeft vrijdag meer helikopters, boten en vrachtwagens ingezet. Premier Najib Razak heeft aangekondigd dat hij zaterdag vervroegd terug zal keren van zijn vakantie in Hawaï, na kritiek dat hij in eerste instantie in het buitenland bleef ondanks de natuurramp in Maleisië. Hij speelde op Eerste Kerstdag een partij golf met de Amerikaanse president Barack Obama, die ook vakantie houdt op Hawaï. Maleisië was een van de veertien landen die op Tweede Kerstdag 2004 werd geraakt door de tsunami die volgde op een zeebeving in de Indische Oceaan. Het dodental in Maleisië was relatief laag (minder dan 70). Op vrijdag werden de slachtoffers van de tsunami, die minstens 230.000 eiste, wereldwijd herdacht. (AP)