Het brein achter aanslag school gedood

Het brein achter de bloedige aanslag op een school in Pakistan is dood. De man stierf volgens de Pakistaanse politie tijdens een vuurgevecht in het noordwesten van Pakistan. De naam van de extremist is niet bekend; de politie weet alleen dat hij Saddam wordt genoemd. Zes mannen die bij hem waren zijn gewond geraakt en opgepakt. Ze worden ondervraagd door de politie. ‘Saddam’ plande de aanval op de school in de stad Peshawar van vorige week dinsdag. Talibaanstrijders met bomgordels en geweren vielen de school aan en doodden zeker 132 kinderen. Ook zestien anderen kwamen om, net als de aanvallers. De aanslag is de dodelijkste aanval die de Talibaan tot nog toe in Pakistan hebben uitgevoerd. De Pakistaanse Talibaan werken nauw samen met hun Afghaanse collega-fundamentalisten.