NS rijdt morgen waarschijnlijk weer volgens de normale dienstregeling

Het Nederlandse treinverkeer rijdt morgen waarschijnlijk weer volgens de normale dienstregeling, zo meldt de NS. Het aantal treinen dat vandaag rijdt is vanwege het winterweer door de spoorvervoerder gehalveerd.

Foto ANP / Marco de Swart

Het Nederlandse treinverkeer rijdt morgen waarschijnlijk weer volgens de normale dienstregeling, zo laat de NS weten. Het aantal treinen dat vandaag rijdt is vanwege het winterweer door de spoorvervoerder gehalveerd.

De sneeuw, die vooral in het zuiden van het land viel, zorgde voor veel problemen daar. Voor enkele uren was er geen treinverkeer mogelijk op trajecten als Tilburg-Breda, Eindhoven-Weert, Den Bosch-Zaltbommel en Lage Zwaluwe-Breda. Inmiddels rijden bijna alle treinen weer volgens de aangepaste dienstregeling.

Niet alleen het spoor had last van het winterweer, ook het busvervoer het zuiden kampt met uitval en vertraging, laten busbedrijven Arriva en Connexion aan persbureau ANP weten.

Kans op gladheid

In de komende uren valt er langzaam minder sneeuw. Het sneeuwt momenteel licht ten zuiden van de lijn Amsterdam-Lelystad-Enschede, maar de sneeuw trekt in de loop van de middag en avond naar het zuiden weg. In de loop van de avond ontstaat echter een nieuw risico: als het opklaart, kan de natte en platgereden sneeuw op de wegen bevriezen. Dan kan het behoorlijk glad worden, voorspelt het KNMI.

Sneeuwschuivers rijden in colonne over de A16. Foto ANP / Bart Maat

In het zuiden van het land viel 2 tot 7 centimeter sneeuw, op een enkele plaats zelfs 10 centimeter. In het midden is 1 tot 5 centimeter sneeuw gevallen. De meeste natte sneeuw is inmiddels gesmolten.

Ontruiming wegens instortingsgevaar

In Tilburg zijn uit voorzorg vijftien huizen ontruimd omdat het dak van de C&A in een winkelcentrum dreigt in te storten. Instorten kan gevaar opleveren voor de bewoners, laat de veiligheidsregio aan persbureau ANP weten. Eerder was al een deel van het winkelcentrum ontruimd omdat het dak was ingezakt door de sneeuw.

    • Nando Kasteleijn