Nederlandse toerist omgekomen bij schietpartij in Panama-stad

Foto ANP / Lex van Lieshout

In Panama-stad, de hoofdstad van Panama, is een Nederlandse toerist doodgeschoten. Een andere Nederlander is gewond geraakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft de dood van de Nederlander tegenover persbureau ANP bevestigd, na berichtgeving hierover bij de krant La Prensa.

Volgens de krant, die zich baseert op politiebronnen, vond het incident plaats in de vroege ochtend op een parkeerterrein van een nachtclub. In het politierapport zou staan dat de Nederlander, in gezelschap van andere Nederlanders, de nachtclub verliet terwijl onbekenden vanuit een auto op de toeristen schoten.

De daders zijn ontkomen. Het Openbaar Ministerie bekijkt beelden van bewakingscamera’s uit de buurt.

    • Nando Kasteleijn