Na vlucht MH17

None

Foto Ilvy Njiokiktjien Amersfoort, juli 2014

Dit is het zonnebed dat mijn vriendin Sascha Meijer (24) achterliet toen ze 17 juli met haar vriend Tim Nieburg (33) in het vliegtuig stapte naar Indonesië. De foto is gemaakt door fotograaf Ilvy Njiokiktjien, die een serie maakte over plekken die inzittenden van vlucht MH17 hebben achtergelaten. Sascha was ook journalist; een heel goede. Haar dood is op een verwarrende manier met mijn leven vervlochten. Het is pijnlijk in een organisatie te werken waar Sascha’s dood ‘werk’ is, vooral omdat de journalistiek ook haar wereld was. Vervreemdend om haar naam in de krant te zien staan in een andere context dan de bedoeling was. De woorden ‘MH17’ en ‘vliegramp’ steken altijd even, tegelijkertijd hebben ze niets met Sascha te maken. Ze was levendig, zat vol grappen en ambitie. Ik neem haar vanaf nu elk jaar mee naar het komende jaar.

    • Mirjam Remie