For Me and My Gal

None

(Busby Berkeley, 1942). For Me and My Gal is de geschiedenisboeken ingegaan als het filmdebuut van danser Gene Kelly. Bij dit feit blijft het meestal, terwijl het een zeer bezienswaardige musical is die eigenlijk veel bekender zou moeten zijn. Routinier Busby Berkeley maakte middenin de Tweede Wereldoorlog een nostalgische terugblik op de jaren tien: de tijd waarin het variététheater hoogtijdagen vierde en liedjes als After You’ve Gone een hit waren. Kelly speelt een variétéartiest die samen gaat werken met Judy Garland in de hoop zo succesvol te worden. Ook op het romantische vlak raken ze geïnvolveerd, maar dan gooien een andere vrouw en de Eerste Wereldoorlog roet in het eten. Kelly wil niet in dienst, waarna Garland hem voor lafaard uitmaakt. Dat laat Kelly natuurlijk niet op zich zitten.

Eén, 14.00-15.40u.

    • André Waardenburg