Deze week: DNB pakt Delta Lloyd aan, cola met kerst, 2015 in zes grafieken

Foto iStock

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. De financieel topman van Delta Lloyd moet vertrekken, vond De Nederlandsche Bank deze week. Delta Lloyd is het er niet mee eens. Waarom wil DNB dat eigenlijk?

2. Duitse doe-het-zelfketen Hornbach - die van dat irritante reclamedeuntje - heeft weer meer omzet gemaakt. Terwijl Nederlandse doe-het-zelfwinkels last hebben van de slechte woningmarkt, gaat het met Hornbach prima.

3. Multinational Reckitt Benckiser verdient steeds minder aan heroïneverslaving. Of eigenlijk juist: aan degenen die proberen af te kicken. Het bedrijf achter Durex, Calgon en Veet splitste deze week de tak met afkickmiddel Suboxone af.

4. Deze vakantie naar Soldaat van Oranje? Je bent niet de enige.

5. De kerst is voorbij (lekker veel Coca-Cola gedronken? Nee, wij ook niet). Tijd om terug én vooruit te blikken. Bijvoorbeeld op de 62 miljoen euro die Nederlandse start-ups dit jaar ophaalden.

6. Of de 78 miljard euro aan Nederlandse overnames en fusies van dit jaar. 921 deals werden er gesloten. En dat is best weinig.

7. Win je dit jaar eindelijk de Oudejaarsloterij? Deze mensen wonnen de miljardenloterij in Spanje. Maar mocht dat nou niet lukken, NRC Q zette de belangrijkste economische veranderingen voor volgend jaar op een rij.

    • Anouk van Kampen