Demonstratie in de Schilderswijk

Foto ANP Den Haag, 24 juli 2014

Hollandse jihadisten. IS in de polder. Verbeeldt deze foto van een demonstratie in de Haagse Schilderswijk de grootste angst van Nederlanders? Dat is wel wat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid begin deze maand meldde, na een peiling door onderzoeksbureau Ipsos. Tweederde van de bevolking zou een aanslag in Nederland vrezen. Op de foto spreekt Azzedine C. (alias Abou Moussa) een menigte toe die met zwarte jihadvlaggen zwaait. Zelf spreekt C. over de wereldwijde onderdrukking van moslims, maar de menigte scandeert vervolgens ‘dood aan de Joden’. Dat leidde tot tegendemonstraties en een storm aan kritiek op burgemeester Van Aartsen. Inmiddels zit C. vast op verdenking van ronselpraktijken.

    • Christiaan Pelgrim