achterin

© Studio steenhuis

In de vakjes moet je woorden van drie, vier of vijf letters zetten (zie de omschrijvingen in rij 1), zodat de woorden onderling langere woorden of een zinnetje vormen (omschrijvingen rij 2). De kleur van de lijnen geeft aan van waar tot waar de langere woorden lopen. Eén oplossing is al gegeven.

Omschrijving korte woorden:

Bevel aan een hond (3)

Bouwsel van was (4)

Christelijk feest (5)

Danspartij (3)

Deel van het hoofd (3)

Jaap of Bobbi (4)

Verplaatsbaar onderkomen (4)

Boom (3)

Slotwoord (4)

Stroomt langs Nieuwegein (3)

Stroomt langs Zaragoza (4)

Tussen Tilburg en Helmond (4)

Omschrijving langere woorden:

Als de __ is, stuit-ie niet

Daar had Cruijff een schoenenzaak

De __ er weer op

De __ haal je bij de warme bakker

Dit zijn __, boek van Tommy Wieringa

Eieren aan het verwarmen

Hangt in de boom

Het is een goal als de __

Spenderen

Toets

Van klinkers voorzien

Wel de splinter in andermans oog zien maar niet de __ zijn eigen oog

Deze puzzel staat doorgaans op de achterpagina van de bijlage Offline. Hoe maak je deze puzzel? Probeer eerst de korte woorden te vinden, en puzzel daarmee tot je de langere woorden of zinnetjes hebt. Die vul je vervolgens in het diagram in. We helpen je even op weg, bij het voorbeelddiagram hieronder. De korte woorden: Geschenk (4) – Komt voor twee (3) – Niet tegen (4) – Op stap (3) – Voorganger van Drees (4) – Zit op een tube (3) De lange woorden: Allee! – Hint voor de beginner – Publicatie – Van elkaar De oplossingen: de korte woorden: gave – een – voor – uit – beel – dop; de lange woorden: vooruit – een voorbeeldopgave – uitgave – uiteen

Oplossing van vorige weekkort: Let – leer – wel – ver – likje – aten – kap – vee – ellen – stof – fan – tab lang: we laten – tablet – Ellen-fan – kapellen – stofkap – fanaten – veeleer – leerstof – let wel – tabellen – verlet – verveel ik je – Fantablikje