De kont van Kim Kardashian

Een kont was wereldnieuws in 2014. Er werden door inventieve internetters nog veel meer dingen op gezet dan champagneglazen. Er landden raketten op. Hij werd als kalkoen op Thanksgiving geserveerd. De foto’s van een bijna naakte Kim Kardashian werden voor het Amerikaanse tijdschrift Paper gemaakt door de Franse fotograaf Jean-Paul Goude, die in 1976 al het model Carolina Beaumont in de pose met glas vastlegde. Volgens sommigen gaat de fascinatie nog veel verder terug, naar afbeeldingen van Saartjie Baartman, een Khoi vrouw die in de 19de eeuw in Londen en Parijs werd tentoongesteld als de Hottentot Venus, en zelfs naar de Venus van Willendorf, de pin up uit de prehistorie. Ook kon je in Kims kont een vorm van het witwassen van zwarte cultuur zien. Volgens het laatste nieuws heeft de eigenaar er al weer genoeg van. Kardashian wil nu weer een platte kont. Lichaamsdelen zijn al bijna net zo veranderlijk aan het worden als kleding en kapsels.