A.F.Th. van der Heijden werkt aan roman over MH17

Foto ANP / Bas Czerwinski

Schrijver A.F.Th. van der Heijden werkt aan een roman die is geïnspireerd op MH17, de vlucht die afgelopen zomer boven het oosten van Oekraïne werd neergehaald. In het boek probeert de 26-jarige oorlogsfotograaf Natan Haandrikman helderheid te krijgen over de vliegramp.

Het boek heeft als werktitel MX17. Het moet in het najaar uitkomen.

De personage van Haandrikman is volgens Van der Heijden gebaseerd op zijn zoon Tonio. Die overleed in 2010 op 21-jarige leeftijd door een verkeersongeluk. Een jaar na het ongeluk publiceerde Van der Heijden het boek Tonio, dat veel prijzen won.

Van der Heijden over het boek:

“Het wordt een fictieve roman waarin ik een aantal actuele zaken aan de kaak wil stellen. Het is oorlog in Europa en in de wereld, en daar wil ik een aantal dingen over melden die ik ophang aan deze vreselijke ramp. Alle lijnen komen samen bij de vliegramp.”

(ANP)