Steekpartij asielzoekerscentrum Dronten - ‘huiselijk geweld’

In een asielzoekerscentrum (azc) in Dronten zijn vrijdag, tweede kerstdag, drie leden uit één gezin gewond geraakt bij een steekpartij. De politie gaat uit van huiselijk geweld na een ruzie in de relationele sfeer en ziet een van de gewonden als verdachte.

Even voor 11.00 uur gingen agenten af op een melding dat in een woning op het terrein van het azc aan de Vossemeerdijk verscheidene mensen gewond waren geraakt. De drie gezinsleden zijn naar twee verschillende ziekenhuizen gebracht, een van hen is zwaargewond.

De politie zoekt uit wat de aanleiding was voor de ruzie en de daaropvolgende steekpartij. De identiteit van verdachte en slachtoffers is niet bekendgemaakt. Het azc Dronten telt zo’n duizend opvangplaatsen.

‘Ruzie in de relationele sfeer’

De laatste tijd zijn er geregeld uitbarstingen van geweld geweest in opvangcentra, onder meer in Overloon, waar bewoners elkaar te lijf gingen met ijzeren pijpen en stokken. Een woordvoerster benadrukte vrijdag dat de politie er op dit moment van uitgaat dat de steekpartij vrijdagochtend in Dronten het gevolg is van een “ruzie in de relationele sfeer”. (ANP)