NS schrapt groot deel treinen om verwachte sneeuwval

De Nederlandse Spoorwegen schrappen morgen ongeveer de helft van de treinen op drukke trajecten vanwege de verwachte sneeuw. In plaats van ieder kwartier, rijden er ieder half uur treinen.

Een besneeuwd treinstel op Amsterdam Centraal.
Een besneeuwd treinstel op Amsterdam Centraal. Foto ANP / Evert Elzinga

De Nederlandse Spoorwegen schrappen morgen ongeveer de helft van de treinen op drukke trajecten. De dienstregeling is aangepast vanwege de verwachte sneeuwval. In plaats van ieder kwartier, rijden er ieder half uur treinen.

De treintijden worden aangepast om meer ruimte op het spoor te hebben, mochten er door de sneeuw storingen en vertragingen ontstaan. Reizigers moeten door de geschrapte treinen rekening houden met vollere wagons. Op sommige trajecten moeten reizigers extra overstappen.

Twitter avatar NS_online NS online LET OP! Morgen rijden we een aangepaste dienstregeling vanwege de verwachte sneeuw. #spoorbericht

De NS raadt reizigers aan om voor vertrek goed de reisplanner te bekijken. Het spoorwegbedrijf past vaker een dag van tevoren de dienstregeling aan als er extreem weer wordt verwacht, zoals veel sneeuw of storm, schrijft persbureau ANP.

Morgen wordt in een groot deel van het land sneeuw verwacht. Het is de eerste sneeuw van het jaar.

    • Laura Klompenhouwer