Dakloze kreeg 100 dollar en deelde uit. Nu wil iedereen hem helpen

Josh Paler Lin noemt zichzelf de ‘Craziest Asian Prankster alive’ en heeft een eigen YouTube-kanaal. Thomas was een dakloze man aan de kant van de weg met een stuk beschreven karton in zijn handen. Hij werd het proefkonijn van een experiment van Lin en nu is hij een sensatie op internet.

Screenshot van Youtube

Josh Paler Lin noemt zichzelf de ‘Craziest Asian Prankster alive’ en heeft een eigen YouTube-kanaal. Thomas was een dakloze man aan de kant van de weg met een stuk beschreven karton in zijn handen. Hij werd nietsvermoedend het proefkonijn van een experiment van Lin. Nu wil iedereen hem helpen.

Lin wilde weleens weten wat een dakloze zou doen met 100 dollar. Hij gaf de verbouwereerde Thomas het geld onder het mom van liefdadigheid, maar bleef hem volgen met de camera. Voor zijn YouTube-kanaal. En ja hoor, Thomas begaf zich naar een drankwinkel om daar kennelijk alcohol in te slaan. Typisch.

Maar het bleek toch wat anders te liggen. Thomas ging met zijn gevulde boodschappentas op zoek naar andere daklozen en deelde vervolgens uit wat hij in de winkel had gekocht. En dat was geen alcohol, maar eten. De reden, zegt Thomas:

“There’s things money can’t buy. I get a happiness out of what I’m doing.”

Het filmpje is nu vier dagen oud en bijna 22 miljoen keer bekeken, maar het is uitgegroeid tot meer dan een viral video. Volgens Lin wilden zoveel mensen Thomas helpen, dat hij een crowdfundingactie begon. Het doel was om 10.000 dollar binnen te halen. De teller staat nu, na vier dagen, op ruim 100.000 dollar.

Twitter avatar JoshPalerLin Josh Paler Lin Please share this post and tag your friends! Let’s spread the awareness for Thomas! https://t.co/PDIS1MPUmq #letshelpthomas

Het is het perfecte kerstverhaal en klinkt daarom misschien ook te mooi om waar te zijn. Er zijn echter nog geen aanwijzingen dat dit doorgestoken kaart was.

    • Laura Klompenhouwer