Zeker 42 Fransen in het ziekenhuis door incidenten met koolmonoxide

Foto ANP / Koen Suyk
Foto ANP / Koen Suyk

Volgens Franse media zijn zeker 42 mensen in het ziekenhuis beland bij twee incidenten met koolmonoxide. De mensen waren te gast bij kerstdiners waar in gesloten ruimten werd gekookt.

In het skigebied Saint-Francois-Longchamp, ten oosten van Grenoble, werden 29 mensen ziek. Zij aten hun kerstdiner in een afgesloten feesttent, maar er kwam walm uit de oven in de tent. De slachtoffers zijn met een sneeuwscooter over de piste naar ziekenwagens gebracht.

In Mazamet, ten oosten van Toulouse, vond een vergelijkbaar incident plaats. Daar werden 13 mensen ziek tijdens het tafelgrillen. De mensen hadden een bak met kolen aangestoken in een afgesloten ruimte, waardoor de koolmonoxide zich ophoopte. Ook zij werden naar een ziekenhuis gebracht. (ANP)