Tientallen vrachtwagens uitgebrand bij een bedrijf in Schiedam

Bij een bedrijf in Schiedam waar 250 vrachtwagens zijn gestald is een grote brand uitgebroken. Op dit moment zouden vijftig wagens in brand staan. Verder zijn er enkele explosies geweest.

De brandende vrachtwagens in Schiedam.
De brandende vrachtwagens in Schiedam. Foto ANP / Ginopress

Bij een bedrijf in Schiedam, waar 250 vrachtwagens zijn gestald, is een grote brand uitgebroken. Op dit moment zouden dertig wagens in brand staan, schrijft persbureau ANP. Verder zijn er enkele explosies geweest.

Update 23.08 uur: Inmiddels zijn ongeveer vijftig trucks uitgebrand. Bij het blussen moest de brandweer waterkanonnen gebruiken.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo De brand aan de #polderweg #schiedam is brandmeester. Bluswerkzaamheden nog wel maar de brand is onder controle
Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Oorzaak van brand #polderweg is nog onbekend. Onderzoek wordt gestart zodra brand geblust is #schiedam

‘een grote vuurzee’

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Volgens een woordvoerder was het “een grote vuurzee”, maar breidde de brand zich niet verder uit. Het is niet duidelijk of er sprake is van gezondheidsgevaar voor omwonenden. De rookpluim was in de wijde omgeving te zien.

De brand woedde bij een bedrijf aan de Polderweg.

    • Sterre van der Hee