NRC Nieuwsoverzicht: dit gebeurde in 2014

Van de ramp met de MH17 tot de onrust in Ferguson en van “minder, minder, minder” tot de historische toenadering van de VS en Cuba: dit gebeurde in 2014.

Militairen dragen op vliegbasis Eindhoven kisten met daarin de resten van slachtoffers van de vliegramp met de MH17 in Oekraine.
Militairen dragen op vliegbasis Eindhoven kisten met daarin de resten van slachtoffers van de vliegramp met de MH17 in Oekraine. ANP / Evert-Jan Daniels

Wie aan 2014 denkt, denkt aan de ramp met de MH17. Aan het verdriet, aan de nabestaanden, aan de dag van nationale rouw. De MH17 heeft onherroepelijk een stempel gedrukt op het afgelopen jaar.

Door Fleur Willemsen

Maar er gebeurde meer. De wereld werd opgeschrikt door verschillende executievideo’s van Islamitische Staat en de ontvoering (€) van zo’n driehonderd meisjes door Boko Haram. Geert Wilders riep “minder, minder, minder” en Oekraïne smeulde onder Janoekovitsj - en daarna.

Gelukkig was er ook mooi nieuws in 2014. “We” deden het goed op het WK voetbal in Brazilië, onze jongens en meisjes in Sotsji wonnen een recordaantal medailles. The Common Linnets vertegenwoordigden Nederland buitengewoon succesvol op het Eurovisie Songfestival. En na 55 jaar zochten de Verenigde Staten en Cuba eindelijk toenadering.

Weten wat er nog meer gebeurde afgelopen jaar? Dit is het NRC Nieuwsoverzicht van 2014.