Van den Ende zoekt aandeelhouders voor zijn theaterbedrijf

Joop van den Ende (L) en Albert Verlinde tijdens de persconferentie waarin ze aankondigden dat hun theaterondernemingen gaan fuseren.
Joop van den Ende (L) en Albert Verlinde tijdens de persconferentie waarin ze aankondigden dat hun theaterondernemingen gaan fuseren. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Joop van den Ende overweegt om een meerderheid van zijn aandelen in zijn eigen internationale theaterbedrijf Stage Entertainment te verkopen, zodat het bedrijf verder kan groeien. Dat bevestigt een woordvoerder van Stage Entertainment desgevraagd aan persbureau ANP na berichtgeving hierover in het Financieele Dagblad (FD).

Op dit moment is Van den Ende voor 100 procent eigenaar van Stage Entertainment. De komst van andere partijen betekent dat hij minderheidsaandelen van de hand gaat doen, aldus de woordvoerder. “Maar Van den Ende geeft wel aan dat hij niet weggaat uit het bedrijf.” De gesprekken bevinden zich momenteel nog in een “oriënterende fase”, aldus de zegsman.

Van den Ende hoopt de omzet van zijn theaterbedrijf in vijf jaar tijd te verdubbelen naar één miljard euro. Hiervoor ziet hij groeimogelijkheden in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Overname onderneming Albert Verlinde

Vorig week maakte Van den Ende bekend het musicalbedrijf van Albert Verlinde over te gaan nemen. De Nederlandse tak van Stage Entertainment fuseert met Verlindes productiebedrijf en Verlinde wordt hiervan per 1 maart de directeur.

Stage Entertainment is actief in meerdere Europese landen en in de Verenigde Staten, en heeft ook eigen theaters. In het afgelopen boekjaar, dat eind juli eindigde, werd een omzet behaald van 515 miljoen euro en een bedrijfswinst van bijna 50 miljoen. Bij het bedrijf werken ongeveer 3000 mensen.

Lees ook bij NRC Q: De musicalmarkt stort in

    • Nando Kasteleijn