Snapchat heeft geen last gehad van ‘the snappening’

Foto iStock

Wat gebeurde er in Amerika terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Was 2014 het jaar van de hackers? Er gebeurde in ieder geval genoeg: Sony moest buigen voor Noord-Koreaanse cybercriminelen, naaktfoto’s van Hollywoodsterren werden tijdens ‘the fappening‘ van hun apparaten gejat en op internet gezet en dan was er ook nog ‘the snappening‘.

Die laatste, waarbij duizenden Snapchat-accounts werden gehackt en meer dan tweehondderduizend privéfoto’s werden gestolen, blijkt volgens TechCrunch geen enkele gevolgen gehad te hebben op de groei van de populaire app. Zelfs nadat de videodienst haar eigen gebruikers nog op de vingers tikte vanwege het lek.

Het aantal gebruikers van Snapchat groeide in 2014 gestaag door. Hoewel het gebruik op Android-apparaten het afgelopen jaar gelijk bleef, verdubbelde het aantal maandelijkse gebruikers van de app op iOS. Snapchat bevindt zich volgens TechCrunch zelfs in de top 3-apps onder gebruikers geboren rond de eeuwwisseling. De app staat ook in 34 landen in de top 100 meest gedownloade apps in Google Play en in iTunes zelfs in 115 landen. Snapchat laat zien dat er niet zoiets bestaat als slechte publiciteit of zelfs slechte hacks.

American Airlines in een royale bui

American Airlines Group belooft alle werknemers een salarisverhoging van 4 procent, schrijft The Wall Street Journal. Dan moeten vakbonden wel akkoord gaan met arbeidscontracten die vernieuwd moeten worden na de fusie met US Airways vorig jaar.

Volgens de zakenkrant wil American Airlines met de loonsverhoging werknemers aan zich binden. Volgens CEO Doug Parker spreekt deze beslissing boekdelen over het vertrouwen dat het bedrijf heeft in de toekomst na de sterke bedrijfsresultaten van het afgelopen jaar. De salarisverhoging van American Airlines betekent overigens niet dat alles vlekkeloos verloopt bij het bedrijf. Piloten, stewardessen en grondpersoneel zijn sinds de fusie verwikkeld in moeizame onderhandelingen over nieuwe contracten, schrijft The Wall Street Journal. De 4 procent bovenop het loon, lijkt dan ook vooral een handreiking van American Airlines aan hun personeel.

Sony wil muziektak kwijt

Sony zou zeker tot vorige maand overwogen hebben om zijn muziektak te verkopen. Dat meldt Bloomberg op basis van uitgelekte emails van het bedrijf.

Het “supergeheime” plan om Sony/ATV Music Publishing - dat onder andere de rechten op muziek van Michael Jackson en The Beatles bezit - te verkopen zou noodzakelijk bevonden zijn. Leidinggevenden zagen nog maar weinig groeimogelijkheden in de muziektak die 14 procent van de inkomsten van het bedrijf genereert. Uit emails blijkt echter dat er geen overeenstemming gevonden kon worden over een plan van aanpak of over eventuele kopers.

Michael Jackson kocht in 1985 ATV Music Publishing voor 47,5 miljoen dollar. In 1995 verkocht hij 50 procent van het bedrijf aan Sony. Of het entertainment - en elektronicabedrijf na de hack van interne documenten naar aanleiding van The Interview de verkoopplannen van Sony/ATV Music Publishing wil doorzetten is onduidelijk.

    • Hans Klis