Serious Request levert 12,4 miljoen euro op, iets meer dan vorig jaar

Dj's Domien Verschuuren, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg tonen het eindbedrag dat is opgehaald in het Glazen Huis.
Dj's Domien Verschuuren, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg tonen het eindbedrag dat is opgehaald in het Glazen Huis. Foto ANP / Sander Koning

De 3FM-dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren hebben dit jaar 12.380.438 euro opgehaald met de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request. De opbrengst van het evenement in Haarlem is daarmee iets groter dan vorig jaar, toen het Glazen Huis in Leeuwarden stond. De dj’s zamelden geld in voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden.

Het is de elfde keer dat de radiozender 3FM Serious Request organiseert, en elke editie was de opbrengst hoger dan de vorige. Bij de editie van vorig jaar kwam de teller uit op 12,3 miljoen euro. Toen was het geld bedoeld voor de bestrijding van kindersterfte in Afrika als gevolg van diarree.

Sinds donderdag in het Glazen huis

Ekdom, Swijnenberg en Verschuuren zaten sinds vorige week donderdag in het Glazen Huis in Haarlem, waar ze in waren ‘opgesloten’ door minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking. Om even na 21.00 uur vanavond ging de deur van hun onderkomen weer open. Kort daarna maakte het trio de opbrengst bekend.

Enkele hoogtepunten uit zes dagen Glazen Huis: