Pulp Fiction, maar nu onder water gespeeld

„Hoe ziet Marsellus Wallace eruit?” De dreiging in de stem van Samuel L. Jackson is onmiskenbaar. „W-wat?” stamelt zijn slachtoffer in doodsangst. Een klassieke scene uit Pulp Fiction, maar de entourage is ongebruikelijk. Jacksons afrokapsel deint zachtjes op en neer en er komen bellen uit zijn mond. De tafel die hij opzij gooit, valt niet naar beneden maar zweeft omhoog. We kijken naar een remake die onder water is opgenomen.

De makers zijn Benny en Rafi Fine, op YouTube beter bekend als de Fine Bros. Hun meest succesvolle serie is Kids react to, waarin kinderen reageren op virale video’s, technologie van voor hun geboorte en andere wonderlijke zaken.

Underwater is een nieuw idee met een mogelijk grote toekomst. De clips vertonen een geweldig komische combinatie van zorg en achteloosheid: de lipbewegingen zijn synchroon met de oorspronkelijke audio, elke shotwissel wordt gevolgd en de acteurs op de achtergrond kloppen ook met het origineel. Maar overal zie je de tegeltjes van het zwembad. Underwater Pulp Fiction is de tweede remake; de eerste was een scène uit The Hunger Games. Kijkers mogen suggesties doen voor de volgende. Harry Potter wordt genoemd.

    • Herbert Blankesteijn