Arrestatie topvrouw Korean Airlines

None
Foto EPA

In Zuid-Korea is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Heather Cho, dochter van de topman van Korean Airlines en zelf hoge functionaris in het bedrijf. Ze zorgde op 5 december voor een ernstige vertraging van een vlucht van New York naar Seoel, uit onvrede over de macadamia-nootjes die haar werden aangeboden in een zakje en niet op een schaaltje. Ze liet het vliegtuig terugtaxiën naar de gate en eiste het vertrek van de purser.

De luchtvaartmaatschappij dwong het personeel over de zaak te zwijgen in de hoop dat het niet zou uitlekken. Toen dit mislukte, bood Cho (40) excuus aan en legde ze haar functie neer. Haar vader noemde het gedrag van Cho „dwaas”.

De Koreaanse justitie verdenkt Cho van het overtreden van luchtvaartregels en van een aanval aan boord van een vliegtuig. Het ministerie van Transport onderzoekt of het Korean Airlines kan straffen voor de poging het personeel het zwijgen op te leggen. (NRC)