Kook de sterren van de hemel

De sterren van de hemel koken en tegelijkertijd schoolkinderen in Malawi te eten geven? Dat kan, door voor € 12,99 het Good Food Book aan te schaffen. U houdt er behalve een voldaan gevoel een beslist niet onaardige bundel chefsrecepten aan over.

Eén van de chefs die meewerkten is Edwin Vinke van het met sterren restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat. Deze garnalencocktail komt uit zijn koker. Uitstekend idee om deze golden oldie eens wat origineler te serveren, op een gelei van ingekookte kippen-garnalenbouillon.

Pel de garnalen en bewaar ze op een koele plek. Kook de schalen in 500 ml kippenbouillon en laat ze een uurtje op een zacht pitje trekken. Zeef de bouillon en laat deze goed doorkoken tot er 2/3 van over is. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze toe en laat de bouillon afkoelen. Spatel de geklopte slagroom erdoorheen en giet de bouillon in 4 cocktailglazen. Laat deze opstijven in de koeling. Maal de waterkers (of ander groen) samen met de spinazie en de overgebleven 50 ml kippenbouillon fijn in de blender. Spoel het hart van de kropsla en pluk de blaadjes. Maak cocktailsaus van de mayonaise, ketchup en whisky. Haal de cocktailglazen uit de koeling, voeg de slablaadjes en de garnalen toe en garneer met de cocktailsaus, het spinaziemengsel en eetbare bloemen.