Columnist Elma Drayer weg bij Trouw vanwege affaire-Ramesar

Trouw-columniste Elma Drayer stapt op bij de krant. Ze maakte dat gisteren intern bekend nadat ze bij de hoofdredactie „geen enkele neiging bespeurde om hun eigen positie ter discussie te stellen” in de affaire-Ramesar. „Ik heb twee keer gevraagd of ze bereid daartoe waren, en kreeg twee keer niet het antwoord waar ik op hoopte. Ze zeiden alleen: het is heel vervelend, maar we hebben onze les geleerd en gaan weer verder.” Ramesar werd begin november ontslagen omdat Trouw sterke vermoedens had dat hij niet-bestaande bronnen had opgevoerd. Een extern onderzoek ondersteunde dat, maar legde ook bloot dat de hoofdredactie jarenlang signalen genegeerd heeft. De 57-jarige Drayer was een van de mensen op de redactie die hun twijfels over Ramesars werk regelmatig uitspraken. (NRC)