Israël voert luchtaanval uit in zuiden van Gaza na beschieting

De oostelijke wijk van Gaza-stad, in oktober. Foto ANP/EPA/Mohammed Saber

De Israëlische luchtmacht heeft vandaag een aanval uitgevoerd op doelwitten in het zuiden van de Gazastrook. Een patrouille van het Israëlische leger was eerder nabij de grens beschoten door sluipschutters.

Het Israëlische leger op het eigen Twitter-account:

Twitter avatar IDFSpokesperson IDF Initial Report: Sniper fire was opened on an #IDF routine patrol near the southern #Gaza Strip. Updates to follow.
Twitter avatar IDFSpokesperson IDF Following the sniper attack on the #Gaza border, #IDF air & ground forces responded immediately to the threat. More details to come.

Volgens de Palestijnse medische diensten is bij de aanval een man is omgekomen. Bronnen binnen de Palestijnse beweging melden tegenover AFP dat het om een lid zou gaan om een lid van de Ezzedine Al-Qassam-brigades, de gewapende vleugel van Hamas.

Vorige week voerde de Israëlische luchtmacht ook al een aanval uit in de Gazastrook, nadat er raketten waren afgevuurd vanaf Palestijns grondgebied. De aanval was de eerste militaire actie sinds een staakt-het-vuren tussen Hamas en Israël dit jaar in augustus is ingegaan.

    • Philippus Zandstra