Groep Nederlanders gered na hoogwater in Maleisië

Maleisië wordt al weken getroffen door zware regenval. Een groep Nederlanders moest vandaag geëvacueerd worden, nadat een rivier buiten de oevers getreden was. Foto EPA / STR

Een groep Nederlandse toeristen die sinds vanmorgen was gestrand in een Maleisisch vakantieoord is geëvacueerd. De 16 vakantiegangers werden vanavond (Nederlandse tijd) met onder meer helikopters gered uit het resort, nadat een rivier door de zware regenval buiten de oevers was getreden en ze niet meer zelfstandig weg konden.

In totaal moesten ongeveer 120 toeristen en personeelsleden worden gered van het Maleisische vakantieoord, dat in een natuurpark op het westelijke schiereiland Malakka ligt. Na de evacuatie werden de toeristen onder gebracht in onder meer scholen in de omgeving, zo meldt persbureau ANP. Volgens weerkundigen wordt de bewuste regio getroffen door de ergste regenval in meer dan 40 jaar.

Maleisië al weken getroffen door regenval

Ook in andere delen van het Aziatische land leiden de zware buien van de afgelopen weken tot veel overlast. In enkele deelstaten aan de oostkust van het schiereiland moesten de afgelopen weken zo’n 60.000 mensen geëvacueerd worden.

    • Joost Pijpker