Groene Kerst

De kerstdagen blijven ook dit jaar groen, dus zonder sneeuw. Maar juist vlak na Kerstmis kan het wel gaan sneeuwen. Deze Kerstavond stroomt frisse lucht over het land uit. Het is droog en er komen opklaringen voor. Alleen in de hoek van Limburg is het eerst nog bewolkt en regenachtig. Het koelt vannacht af naar 2 tot 6 graden. Morgen laat de zon zich zien, maar ook valt een enkele bui met hagel. Met een matige tot vrij krachtige westelijke wind wordt het 6 tot 8 graden. In de avond wordt het snel kouder en in de nacht vriest het licht.

Tweede Kerstdag schijnt de zon volop, staat er weinig wind en wordt het in de middag rond 6 graden. In de nacht naar zaterdag koelt het af tot rond het vriespunt. Zaterdag overdag is er kans op sneeuw met stevige wind, vooral in het westen van het land.