Afgeslankt Halfords maakt toch doorstart

Winkelketen Halfords maakt toch een doorstart in afgeslankte vorm. De franchisenemers van Halfords nemen zeventien van de ruim honderd winkels over van de failliete boedel en mogelijk volgen er meer. Van negen overige filialen worden de voorraden overgenomen. Dit hebben de curatoren gisteren bekendgemaakt.

De franchisenemers bezaten reeds 28 filialen en hebben dit aantal met deze aankoop verhoogd tot 45 verkooppunten. Daarnaast hebben ze onderdelen van het hoofdkantoor gekocht om vanuit een sterk afgeslankte centrale organisatie de franchiseketen aan te sturen.

Naar verwachting zal de nieuwe organisatie werkgelegenheid bieden aan 75 tot 100 voormalige Halfords-medewerkers. Partijen zijn nog in gesprek over de verkoop van nogmaals veertien verkooppunten. Daarmee zou de nieuwe Halfords-organisatie uit bijna zestig winkels bestaan. Naar verwachting komt daar medio volgende maand meer duidelijkheid over.

Halfords, bekend van onder meer fietsen en auto-accessoires, ging in oktober failliet. De curatoren hielden aanvankelijk rekening met een doorstart, maar maakten in december bekend dat dit definitief van de baan was. Nu is er alsnog overeenstemming bereikt.

Bij het faillissement telde Halfords nog 536 medewerkers. De keten had zo’n 130 filialen waarvan 28 franchisenemers. De franchisenemers bleven buiten het faillissement.

Halfords scheidde zich in 2013 af van de beursgenoteerde Macintosh Retail Group. De winkelketen stond toen al twee jaar in de etalage, maar de verkoop duurde langer dan verwacht. (ANP)