13 jaar cel voor moord op Nederlanders in Cambodja

Chea Phin (links) arriveert in de rechtbank van Phnom Penh. De dakloze Cambodjaan is veroordeeld tot dertien jaar cel voor de moord op de Nederlandse Daphna Beerdsen en haar dochtertje.
Chea Phin (links) arriveert in de rechtbank van Phnom Penh. De dakloze Cambodjaan is veroordeeld tot dertien jaar cel voor de moord op de Nederlandse Daphna Beerdsen en haar dochtertje. Foto ANP/EPA/Lon Jadina

De rechter in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Pen heeft Chea Phin, de dakloze man die de Nederlandse Daphna Beerdsen en haar dochtertje vermoordde, veroordeeld tot dertien jaar cel. Dat meldt het ANP vanochtend op gezag van media in het Zuidoost-Aziatische land.

Beerdsen, die in Cambodja voor de VN werkte, werd in april met een schroevendraaier vermoord in Phnom Penh. Haar dochtertje van negentien maanden liep daarbij ernstige verwondingen op en overleed elf dagen later in een ziekenhuis in Thailand.

Phin was op het moment van de moord naar eigen zeggen dronken. Hij liep op de bewuste dag voorbij het huis van Beerdsen waar hij een fiets zag. Toen hij probeerde om die te stelen, werd hij betrapt door Beerdsen. Zij schreeuwde om hulp waarna de dakloze haar met een schroevendraaier stak.

De man werd kort na de moord aangehouden door de politie en legde korte tijd later een bekentenis af.

    • Philippus Zandstra