Zombieprofessor

Dan Hassler-Forest speelt volgens zijn Twitter-bio de ukulele en hij is een toegewijde verstierder van de lol die anderen beleven aan populaire cultuur. „Maar dan op een goede manier”, schrijft de universitair docent Populaire Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn tijdlijn is een bonte mix van interessante links naar ironische en prikkelende besprekingen van films en series – zoals Frozen, The Walking Dead, The Hobbit en Game of Thrones – en academische overpeinzingen over de neurologie van zombies, internetfenomenen en Afrofuturisme. De auteur van onder andere Capitalist Superheroes, geeft een humoristisch inzicht in het leven van een hoogleraar die misschien wel de mooiste baan van de wereld heeft: televisie kijken. Met enige ironie bespreekt hij de opdrachten van zijn studenten (die bijvoorbeeld de film Dawn of the Dead uit 1978 als onderwerp hebben) en het nakijken van alle stapels werk, terwijl op de achtergrond Miami Vice speelt.