Zoella zuperstar

Zoella is een van de grootste YouTube-sterren van het moment. Zoe Sugg (24), zoals de Britse blogger echt heet, heeft sinds 2007 meer dan 6,7 miljoen volgers verzameld en haar video’s zijn meer dan 315 miljoen keer bekeken. Zoella, die vooral bekendheid geniet onder jonge meisjes, behandelt op haar YouTube-kanaal zaken als paniekaanvallen en depressie, maar bespreekt vooral make-up, liefdesproblemen en het maken van kerstsnoep. Hoewel de blogger bij lange na niet zo bekend is als PewDiePie, de onbetwiste nummer één op YouTube, maakt ze grote sprongen richting wereldfaam. Eind vorige maand verkocht ze in een week meer dan 78.000 exemplaren van haar debuutroman Girl Online. De bestseller, die het verhaal vertelt over een jonge blogger en haar worstelingen op het internet, bleek echter het werk te zijn van een ghostwriter. Dat leverde haar veel kritiek op van boze fans, al blijft ze onverminderd populair op YouTube.