Vrijgezelle met tepelkwastjes

None

Dina Litovsky heeft het inmiddels allemaal al gezien: strippers, zweepjes, bondage, tepelplakkers en rondvliegende slipjes. De afgelopen drie jaar legde zij meer dan dertig vrijgezellenfeesten van vrouwen over de hele wereld vast. In haar portrettenserie ‘Bachelorette’ probeert zij buitenstaanders een kijkje te geven in dit veelal intieme ritueel. Als een psycholoog probeert Litovsky dit proces, waarin de deelnemers „zich gedwongen voelen zich buiten de lijntjes van hun dagelijkse leven te begeven”, te documenteren. Het is immers een vrijbrief om even uit de band te springen. De fascinatie van de fotografe ontstond in 2007 toen zij zelf uitgenodigd werd voor een vrijgezellenfeest. Sindsdien verdiepte zij zich in de geschiedenis van het fenomeen, dat verrassend genoeg in de jaren zeventig bedacht werd door feministen. De serie Bachelorette is de moeite waard om te bekijken; en niet alleen voor vrouwen die nog ideeën moeten op doen voor hun eigen feest.