Utrecht Centraal kort ontruimd vanwege verdachte koffer

De politie heeft een gedeelte van Utrecht Centraal ontruimd vanwege een verdachte koffer. Foto NRC / Eva Smal

Een gedeelte van Utrecht Centraal is vanmiddag kort ontruimd geweest vanwege de vondst van een “verdachte koffer”. De koffer werd aangetroffen in een van de twee AH to go’s in de stationshal. De politie besloot daarom het gebied in een straal van 50 meter te ontruimen, zo laat een woordvoerder weten.

Door de ontruiming waren sommige perrons tijdelijk niet bereikbaar vanuit de hal van het station. Via de tunnel ten noorden van het station konden reizigers wel op alle perrons te komen. De treinen reden tijdens de ontruiming gewoon door, aldus de politiewoordvoerder. Na een klein half uur gaf de politie het ontruimde gebied weer vrij.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht Er zat niets verdachts in de koffer. Het ontruimde gebied wordt vrijgegeven.