Tweets-klok

None

Hoe laat is het? Je hoeft bijna niet eens meer naar de klok te kijken om antwoord op die vraag te krijgen.

Mensen op Twitter schrijven namelijk maar wat graag hoe laat het is. Zoek maar eens op een willekeurig tijdstip: „It’s 3:21 pm where I am !?” (@L7_Zoney) of „ok, het is half twaalf. Misschien moet ik me maar eens aankleden” (@LennardDost).

Kunststudio Moniker bouwde met die gedachte All The Minutes. De klok van deze Nederlandse programmeurs zoekt elke paar seconden Twitter af – afhankelijk van de tijdszone waarin de bezoeker zich bevindt – naar iemand die de tijd in een van zijn berichten verwerkt.

TechCrunch onderzocht de klok en kwam tot de conclusie dat de meeste mensen de stand van de wijzers twitteren als zij:

1. Rond het middaguur nog in bed liggen, 2. Aan het eind van de middag honger krijgen of moe zijn en 3. Als ze onder invloed zijn.