Treurdier ziet in Kerstmis een kans

„Kerst is een kans, de gouden graal van de showbizz”, denkt Kaak. Met een grote kerstshow zou de uitgerangeerde televisiepresentator dus „een vette comeback” kunnen gaan maken.

In de muziektheateravond Kerst met Kaak broedt hij op scorende kerstformats, van de dieetshow Race tegen het vlees tot het afkickprogramma Drinkt hij het wel of drinkt hij het niet. Tussendoor blikt hij terug op de op- en neergang van zijn tv-carrière.

Acteur Jan-Paul Buijs maakt van Kaak een heerlijk gladde en zelfvoldane ‘personality’, met veel overeenkomsten met de vrek Scrooge uit Dickens’ Christmas Carol. Zijn verhaal ontrolt zich net als bij eerdere projecten van Circus Treurdier tijdens korte, absurdistische sketches met lekker vet aangezette typetjes.

Het gezelschap bouwt de theaterzaal traditioneel om tot een sfeervol ‘eeuwig nachtcafé’ met veel aandacht voor aankleding. Ook hier blijkt Kerst een kans. Voor de gelegenheid kan het publiek warme whisky ginger bestellen en dwarrelen er zelfs sneeuwvlokjes. Muzikanten in pakken met kerstpapieropdruk begeleiden de acteurs bij meerdere kerstliedjes, die variëren van een mooi breekbaar Have Yourself a Merry Little Christmas (Imke Smit) tot Bert en Ernies Ik ben een kerstbal door Peter van Rooijen en publiek.

    • Joke Beeckmans