Benen bij elkaar in metro NYC

None

Ze zijn het New Yorkse equivalent van mensen die de trein in stappen voordat iedereen is uitgestapt, of die een coupé verblijden met de geur van stationsfriet. Manspreaders: mannen die zo wijdbeens in de metro zitten dat ze meerdere zitplaatsen innemen. Onbehoorlijk rijgedrag, vindt nu ook de Metropolitan Transportation Authority (MTA), de vervoerder in New York. Binnenkort komt ze met een nieuwe campagne voor net rijgedrag, en manspreading wordt daar onderdeel van. Ruimte in de treinen is nu eenmaal schaars: vorig jaar pakten op de drukste dag 6,1 miljoen mensen in New York de metro, een miljoen meer dan tien jaar geleden.

Wijdbeens rijden was dit jaar ook al een thema in Turkije. Daar plaatsten vrouwen foto’s op Twitter van mannen die in het openbaar vervoer hun benen niet bij elkaar houden.