Jij doet onderzoek met geld van de Ice Bucket Challenge

Foto Wikipedia, Frank Gaillard

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Research verpleegkundige ALS
Bedrijf: UMC Utrecht
Wat opvalt aan de vacature: je doet onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen voor ALS

Wat doe je dan eigenlijk?

Je begeleidt onderzoek naar nieuwe behandelingen voor mensen met amyotrofische laterale sclerose (ALS), de spierziekte die in de zomer van dit jaar volop in de aandacht stond dankzij de Ice Bucket Challenge.


Je komt te werken in het ALS Centrum in het UMC Utrecht, dat samen met farmaceutische en biotechnologische bedrijven een betere behandeling voor deze dodelijke ziekte probeert te vinden. Je zorgt ervoor dat studies naar nieuwe medicijnen netjes worden uitgevoerd. Om de twee maanden ontmoet je de patiënten, rapporteer je effecten en bijwerkingen en houd je alle veranderingen bij. Daarnaast begeleidt je de patiënten in hun moeilijke ziektetraject.

Waarom zoeken ze iemand?

De functie ontstaat door een uitbreiding bij het ALS centrum.

Wat voor collega moet je zijn?

Je bent een researchverpleegkundige die bij voorkeur bekend is met neurologische ziekten. Je moet in staat zijn het onderzoek te coördineren, maar werkt daarnaast ook veel met patiënten.

Wat verdient dat?

Bij een fulltime dienstverband maximaal 3.273 euro bruto per maand.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Via de Ice Bucket Challenge heeft het ALS Fonds Nederland geld opgehaald. Nog lang niet zoveel dat de ziekte uitgebannen kan worden, maar wel voldoende voor subsidies aan onderzoek naar nieuwe medicijnen, zoals in het ALS Centrum. Maar alleen met geld ben je er niet, het onderzoek moet ook uitgevoerd gaan worden. En dat ga jij dus doen. Je begeleidt daarbij wel mensen met een ernstige ziekte. Professor van den Berg van het ALS Centrum:

“Je volgt patiënten die langzaam achteruit gaan. Dat moet je wel willen en kunnen, je zal er nooit aan wennen.”

    • Marieke ten Katen