Jihadist uit Maastricht (19) omgekomen in Syrië

Archieffoto van de Syrische stad Kobani na hevige gevechten. Foto: AP / Jake Simkin
Archieffoto van de Syrische stad Kobani na hevige gevechten. Foto: AP / Jake Simkin

Een 19-jarige Maastrichtse jongen die zich bij Islamitische Staat (IS) had aangesloten, is vorige week omgekomen in Syrië. Dat meldt omroep L1.

De jongen was in september naar Syrië vertrokken. Afgelopen vrijdag zou hij ernstig gewond zijn geraakt door een mortiergranaat bij de strijd om een militaire vliegbasis nabij de stad Deir al-Zour. Zijn familie heeft te horen gekregen dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis en na een operatie is overleden. Hij zou in Raqqa, de hoofdstad van het door IS uitgeroepen kalifaat, zijn begraven.

Vorige maand was een andere Maastrichtse Syriëganger in het nieuws; de 19-jarige Aïcha. Zij keerde vorige maand terug naar Nederland. Na een week in voorarrest te hebben gezeten is Aïcha voorwaardelijk vrijgelaten. Ze wordt nog wel verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

    • Eva de Valk