Gevangene ontsnapt uit gevangenis Hoogvliet in Rotterdam

In Rotterdam is een gevangene ontsnapt uit de gevangenis in Hoogvliet. Dat bevestigt de politie tegenover nrc.nl. De gevangene is rond tien uur vanochtend ontsnapt. Verschillende politie-eenheden en een helikopter zijn op zoek.

Update 13.16 uur: Een woordvoerder van het OM laat weten dat het om een 46-jarige man gaat, opgenomen als veelpleger in winkeldiefstal. De man was ook verslaafd. Hij was voor een periode van twee jaar opgenomen “om die vicieuze cirkel” te doorbreken en had die periode bijna uitgezeten. Hij was op weg naar een verslavingsdeskundige toen hij de benen nam. Aanvankelijk werd een grote zoekactie opgezet, maar toen duidelijk werd om wie dat ging is de actie afgeschaald. “Er is geen reden een grote klopjacht in te stellen.”

Op Burgernet staat dat het gaat om een man met een onverzorgd uiterlijk en een zwart trainingspak van het merk Umbro.

Op de locatie Hoogvliet bevinden zich een Huis van Bewaring, een inrichting voor veelplegers en een zeer beperkt beveiligde inrichting. De gevangenis is in 2002 in gebruik genomen om de overlast in Rotterdam van verslaafden te verminderen.

    • Mirjam Remie