Unilever twee zeepmerken rijker

Unilever twee zeepmerken rijker

Procter & Gamble verkoopt zeepmerken Camay en Zest aan Unilever. Volgens Fortune is dit geheel in lijn met de strategie om het bedrijf af te slanken.

Unilever krijgt alles van Camay en van Zest alle faciliteiten buiten Noord-Amerika en de Caribische markt. De details van de overname - die in de eerste helft van 2015 moet worden afgerond - zijn niet openbaar gemaakt.

In november kondigde Procter & Gamble ook al aan batterijfabrikant Duracel te verkopen aan Berkshire Hathaway Inc. Deze deal met de Amerikaanse multinational van Warren Buffett is opmerkelijk omdat Procter & Gamble met 4,7 miljard aan aandelen van Procter & Gamble betaald wordt. Het bedrijf uit Cincinnati injecteert op zijn beurt 1,8 miljard dollar in Duracell.

Wat gebeurde er in Amerika terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Opnieuw is de fusie van telecomgiganten ComCast en Time Warner Cable uitgesteld, meldt Bloomberg. Dit keer omdat de laatste niet op tijd de benodigde papieren indiende bij toezichthouder Federal Communications Commission (FCC).

Het is de tweede keer dat de FCC de fusie ter waarde van 45 miljard dollar pauzeert. In september kregen televisiezenders ruzie met de toezichthouder over het mogelijk openbaar worden van hun contracten met de kabelaanbieders. Toen stond de fusie tussen ComCast en Time Warner Cable al twee maanden stil. Momenteel dient deze zaak in een rechtbank in Washington.

Volgens Time Warner Cable is er niks aan de hand. De kabelaanbieder geeft aan al meer dan “vijf miljoen pagina’s” ingeleverd te hebben bij de FCC en “de rest van de benodigde documenten” aan te leveren. Maar Bloomberg vraagt zich af nu er - heel ongebruikelijk - alweer een tweede pauze is ingelast bij de fusie: komt het er nog een keer van?

Sores voor American Apparel nog lang niet voorbij

American Apparel leed dit jaar grote verliezen vanwege alle schandalen rond CEO Dov Charney. Maar de kledingketen is nog lang niet van hem af, schrijft The Wall Street Journal. De oprichter, die vorige week officieel uit dienst trad, probeert het bedrijf via investeerdersfirma Standard General terug te kopen.

Maar Charney lijkt zelf niet zo blij te zijn met zijn samenwerking met Standard General. Met hun steun lukte het de voormalige CEO om 43 procent van de aandelen American Apparel in handen te krijgen. Maar naar eigen zeggen is Charney bedonderd, omdat de investeerdersfirma hem zijn oude baan niet wilde garanderen. Hij weigerde dan ook om aan te blijven als consultant. Volgens Bloomberg zou Charney momenteel berooid op de bank van een kennis leven.

Ondertussen probeert Irving Place Capital via een vijandige overname American Apparel in handen te krijgen. Een ontwikkeling die Charney toe lijkt te juichen volgens The Wall Street Journal. Maar het lijkt er voorlopig op dat het kledingbedrijf eerst wil opkrabbelen na de schade die de voormalige CEO aan het imago heeft berokkend.

    • Hans Klis