Film The Interview van Sony toch in aantal Amerikaanse bioscopen

Filmposter 'The Interview'
Filmposter 'The Interview' Via Sony Pictures Entertainment

De geannuleerde film The Interview van Sony gaat toch draaien in een aantal Amerikaanse bioscopen. Onafhankelijke bioscopen in de staat Texas en de stad Atlanta kondigden vandaag aan dat de film op eerste kerstdag bij hun te zien is. Dat melden Amerikaanse media, onder andere The Verge.

Twitter avatar timalamo Tim League Breaking news: Sony has authorized screenings of THE INTERVIEW on Christmas Day. We are making shows available within the hour. #Victory

Sony Entertainment CEO Michael Lynton zegt tegen persbureau AP dat ze zich blijven inspannen om de film via andere platforms en in meerdere theaters te krijgen.

Bedreigingen

Sony besloot de comedy over een plan om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden te schrappen naar aanleiding van een grote hack en bedreigingen van de hackersgroep Guardians of Peace. Afgelopen dagen maakte de FBI bekend dat het hoogstwaarschijnlijk is dat Noord-Korea achter de hack zit. Dat ontkende het land, waarop het aanbood samen met de Verenigde Staten onderzoek te doen.

De film had een kerstkraker moeten worden voor Sony, maar wordt voorlopig dus alleen deze donderdag vertoond in het Texas DraftHouse Cinema en het Plaza Theater in Atlanta. Bekijk hieronder de trailer.

Naar verwachting zal Sony later deze dinsdag met een officiële verklaring komen, daarin wordt waarschijnlijk ook bekend of de film nog in Nederland uitgebracht zal worden.

Bioscopen waren bang

Vorige week werd bekend dat Sony de omstreden film helemaal niet meer zou uitbrengen. Het Japanse bedrijf zag woensdag af van de geplande première.
Volgens Sony deinsden te veel bioscoopketens terug voor het vertonen van The Interview.

Het filmbedrijf liet eerder weten “extreem teleurgesteld” te zijn dat ze hebben moeten beslissen om de film niet uit te brengen:

“We staan achter onze filmmakers en hun recht op vrijheid van meningsuiting.”

Bekijk de timeline hieronder voor een overzicht van de gebeurtenissen rondom Sony en de film:

    • Carlijn Vis