Pakistan gaat bijna 500 mensen executeren

Pakistan gaat de komende weken bijna vijfhonderd terdoodveroordeelden executeren. Dat is aangekondigd nadat vorige week werd besloten tot het opnieuw uitvoeren van de doodstraf, als reactie op het bloedbad op een school in Peshawar. Dat schrijft persbureau AFP op gezag van meerdere overheidsfunctionarissen. De doodstraf in Pakistan werd vanaf 2008 niet meer uitgevoerd. Maar na de aanval van de Talibaan vorige week op een school in Pakistan, waarbij 132 kinderen omkwamen, heeft de regering deze straf in gevallen van terrorisme weer ingevoerd. Vrijdag werden al twee terreurverdachten geëxecuteerd. Zondag werden nog eens vier mensen opgehangen, vertelden regeringsbronnen. De Pakistaanse minister van binnenlandse zaken zei zondag dat meerdere mensen zijn gearresteerd in verband met de aanslag op de school.

    • NRC