Anoniem berichten posten

Yik Yak is een van de populairste berichtendiensten van dit moment. Tieners en studenten gebruiken de app massaal om anoniem berichten te sturen naar gebruikers in hun omgeving. Ook Silicon Valley kan geen genoeg krijgen van Yik Yak, de ontwikkelaars haalden dit jaar zo’n 73 miljoen dollar binnen van investeerders. De strak vormgegeven app werkt als volgt: gebruikers plaatsen anoniem een bericht en anderen kunnen die tekst omhoog of omlaag stemmen in de tijdlijn. Op deze manier komen de leukste berichten bovendrijven en kan de hele lokale gemeenschap van Yik Yakkers die zien. De anonimiteit is meteen ook een nadeel , want je kunt mensen die leuke anekdotes of opmerkingen delen niet volgen. Afgelopen jaar sloten verschillende middelbare scholen in Californië de deuren vanwege dreigementen op Yik Yak. Het is dus moeilijk onverdeeld positief te zijn over deze app. Hopelijk kunnen deze plooien in het nieuwe jaar gladgestreken worden.