Shorttrackers winnen aflossing

Sjinkie Knegt was de grote man in de finale van de aflossing.
Sjinkie Knegt was de grote man in de finale van de aflossing. Foto ANP

De Nederlandse shorttrackers hebben gisteren bij de wereldbekerwedstrijd in Seoul het goud veroverd op de 5.000 meter aflossing. Daan Breeuwsma, Freek van der Wart, Sjinkie Knegt en Adwin Snellink hielden in een zinderende finale de teams van Canada, China en Zuid-Korea achter zich. Oranje, regerend wereldkampioen op het onderdeel, was vorige week in Shanghai al tweede achter Zuid-Korea. Toen had bondscoach Jeroen Otter gekozen voor Itzhak de Laat in plaats van Snellink die deze winter debuteert in de wereldbeker. Beiden zijn kandidaat om de plaats in te nemen van Niels Kerstholt, de Utrechter die na het bereiken van de wereldtitel zijn loopbaan beëindigde. Grote man in de spannende finale was Knegt, die eerder op de dag ook al zilver veroverde op de 500 meter. Eerst nam hij met nog zeven ronden te gaan vanuit derde positie de kop over van de Canadezen om vervolgens in de slotronde een aanval van de Zuid-Koreaan Kwak Yoon-gy af te slaan. (ANP)